Nakon utakmice protiv Chelseaja
0

Ferguson: Sretni smo što smo ostali u takmičenju

Totalsport
Sir Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Sir Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer nogometaša Manchester Uniteda priznao je nakon četvrtfinalnog sraza FA Cupa protiv Chelseaja na Old Traffordu (2-2) kako je njegova ekipa sretno izbjegla ispadanje.

Iako su vodili 2-0 već u 11. minuti, "crveni vragovi" su posebno u drugom poluvremenu nestali s terena i omogućili londonskom sastavu povratak. Na kraju još mogu biti i sretni remijem, koji znači ponovljenu utakmicu, ali na Stamford Bridgeu, budući da je Chelsea bio bolji.

"Sretni smo što smo još u Kupu. Ostali smo bez snage i Chelsea je bio puno bolji u drugom poluvremenu. Ali ne mogu kriviti svoju ekipu jer su morali puno trčati u utorak navečer, protiv vrhunske ekipe kao što je Real Madrid, a to je bez sumnje imalo utjecaja na današnji rezultat ", komentirao je Ferguson za klupsku televiziju (MUTV).

"Naša dva beka Patrice Evra i Rafael su bili slomljeni, a dva centralna vezna igrača jako umorna, pa su stalno gubili lopte. Ali nakon onakve utakmice u utorak to je moralo uzeti danka. U prvih smo 25 minuta mogli voditi sa 4 razlike, ali na kraju nas je spasio David De gea jako dobrom odbranom."