Najraniji poraz u FA Cupu
0

Ferguson šokiran porazom od Leedsa

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Od 1986. godine je Alex Ferguson na kormilu Manchester Uniteda i nikada nije upisao poraz u 3. kolu ili ranije u FA Cupu, kao što je slučaj bio ove sezone.

Trećeligaš Leeds, nekada ugledna ekipa engleskog Premiershipa, na Old Traffordu je savladala Manchester United 1-0, a strijelac jedinog pogotka bio je Beckford u 19. minuti.

Da stvar bude gora po Fergusona, u timu je uglavnom imao sve igrače koje koristi trenutno u utakmicama Premiershipa, no ova nedjelja očito nije bila dan Manchester Uniteda.

"Šokiran sam! Ne znam što pametno reći nakon ovakve predstave. U prvom poluvremenu smo bili tragični, katastrofalni, nikakvi", grmio je Ferguson i nastavio:

"Svaka čast Leedsu, njihovi igrači su se borili poput tigrova. No, razloge poraza tražim i tražit ću samo u redovima svoje ekipe. No, i mi smo ljudi i mi imamo pravo na loš dan. Ali i uz loš dan nisam očekivao da možemo izgubiti od Leedsa, ne podcjenjujući našeg suparnika."

Ferguson je završio uz riječi:

"Niko od mojih igrača ne zaslužuje niti prolaznu, niti solidnu ocjenu. Lažem, možda tek Valencia, ali svi ostali su imali jako loš dan."