Mora "pokrpati" rupe
4

Ferguson protiv Evertona "bez" stopera, Valencia i Carrick sele u odbranu

Totalsport
Alex Ferguson
Alex Ferguson
Problemi za menadžera Manchester Uniteda, Sira Alexa Fergusona, započeli su i prije početka nove sezone engleske nogometne Premier lige.

United u ponedjelja otvara svoju kampanju u kojoj traži naslov prvaka, a koji je prošle sezone pripao mrskom gradskom rivalu Cityju. I dok u napadačkom dijelu ekipe Ferguson nema problema (Rooney i van Persie), odbrambena linija stvara mu zasigurno velike glavobolje.

Rio Ferdinand (33) pretrpio je povredu mišića noge, te mu prijeti izostanak s travnjaka i do dva mjeseca. Bivši engleski reprezentativac bit će podvrgnut dodatnim pretragama kako bi se ustvrdilo koliko je mišić zaista oštećen.

United u ponedjeljak gostuje kod Evertona, a Ferguson za tu utakmicu ne može računati na spomenutog Ferdinanda, Phila Jonesa, Chrisa Smallinga i Jonnyja Evansa. Svi spomenuti igrači igraju na poziciji stopera.

Prema prvim informacijama, Ferguson bi mogao dva vezna igrača, Antonija Valenciju i Michaela Carricka, gurnuti u zadnju liniju kako bi "pokrpao" rupe koje su nastale izostancima spomenutih igrača.