Iskusni trener
5

Ferguson: Promijenio sam ekipu kad je City izgubio

Totalsport
Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda (Foto: Arhiv/AFP)
Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson priznao je da je odlučio promijeniti ekipu s kojom se suprotstavio Evertonu nakon što je Manchester City u subotu poražen u gostima kod Southamptona.

Ferguson je namjeravao protiv Evertona zaigrati sa "šarenom" ekipom, odnosno odmarati nekolicinu važnih igrača za predstojeći meč s Real Madridom u osmini finala Lige prvaka. No, poraz najbližeg pratitelja Cityja otvorio je "crvenim vragovima" priliku da na vrhu premierligaške tabele pobjegnu na velikih 12 bodova prednosti, što iskusni škotski stručnjak nije želio propustiti. Vratio je u sastav najjače snage koje su svladale Everton s 2-0, pa United 12 kola prije kraja ima vrlo ugodnu situaciju.

"Da, promijenio sam ekipu nakon poraza Cityja. Taj nam je rezultat nedjeljnu utakmicu učinio važnijom jer smo mogli doći do značajne prednosti, a promjene u ekipi možemo raditi kasnije", istaknuo je Ferguson.

"Znali smo da s nedjeljnom pobjedom možemo doći u fantastičnu poziciju. No, i dalje moramo pobjeđivati, neovisno o Manchester Cityju. Koncentriramo li se na vlastite utakmice, sve će biti u redu."

United je protiv Evertona poveo pogotokom 39-godišnjeg Ryana Giggsa koji je time postigao najmanje jedan gol u Premierligi u 21 sezoni zaredom!

"Njegova će ostavština trajati. On je fantastično ljudsko biće, s 39 godina je po cijeli dan na terenu i pokazuje nevjerovatnu energiju. Prekrasno je to za vidjeti", nahvalio je Ferguson neuništivog Velšanina.