Poraz na 70. rođendan
0

Ferguson: Primili smo dva užasna gola

Totalsport
Alex Ferguson na Old Traffordu (Foto: AFP)
Alex Ferguson na Old Traffordu (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson u subotu je proslavio 70. rođendan, a njegovi su mu nogometaši za veliki jubilej poklonili poraz. Iznenađujuće su ''crveni vragovi'' na svome Old Traffordu izgubili od Blackburna (3-2).

Loš je dan na vratima Uniteda imao španski golman David de Gea koji je u 80. minuti pogrešno procijenio let lopte i omogućio Grantu Henleyju da zabije pobjednički pogodak. I kod drugog je gola Blackburna u 51. minuti vrlo loše reagirala domaća odbrana, Yakubu se lakoćom riješio i Carricka i Jonesa i poentirao.

" Nismo ovo očekivali. Primili smo dva užasna gola, a to si ne smijemo dopuštati. Teren je bio težak nakon što je cijelu sedmicu padala kiša, ali to nije izgovor, nakon što smo se vratili od 0-2 do 2-2, morali smo pobijediti", rekao je škotski stručnjak nakon utakmice 19. kola Premiershipa.

Pohvalio je sjajno zalaganje Blackburnovih nogometaša koji su do subote bili na posljednjem mjestu premierligaške tabele.

"Borili su se u odbrani kao da im život ovisi o tome", rekao je Ferguson koji je uoči utakmice najavio da bi volio ostati na Unitedovoj klupi još tri godine.

Inače, u eri Premierlige Ferguson je postao tek drugi menadžer, uz Bobbyja Robsona, koji je vodio jednu ekipu nakon 70. rođendana.