Nogomet
9

Ferguson otpisuje Nanija?

Totalsport
Nani (Foto: Arhiv/AFP)
Nani (Foto: Arhiv/AFP)
Karijera u Manchester Unitedu za portugalskog nogometaša Nanija mogla bi uskoro doći svome kraju, tvrdi neimenovani klupski izvor.

Nani je prošlog ponedjeljka odigrao katastrofalnu utakmicu u 1. kolu engleske Premier lige kada je United s minimalnih 1-0 poražen na Goodison Parku od Evertona. Prema riječima neimenovanog klupskog izvora, Nani može zaboraviti na novi ugovor, te na odlazak iz kluba za siću.

"Njegova forma na kraju prošle sezone nije bila posebno dobra, a prema svemu sudeći nije ni na početku ove. To ga nikako ne stavlja u poziciju da traži bolji ugovor za 40.000 funti sedmično", rekao je klupski izvor.

Portugalac trenutno zarađuje 90.000 funti sedmično, te traži 130.

"Željeli smo s njim potpisati novi četverogodišnji ugovor, ali njegovu su uslovi previsoki. Nani ima još dvije godine ugovora, tako da se nama nigdje ne žuri. Uz to, nećemo ga prodati ukoliko ne stigne neka luda ponuda", zaključio je klupski izvor.

Prema pisanju britanskih medija, ruski Zenit je navodno zainteresovan za usluge Nanija, ali ponuda nije blizu 25 miliona funti koliko traži United za svog veznjaka.