Nogomet
12

Ferguson odbacio "penzionisanja" Scholesa, Giggsa i Ferdinanda

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson odbacio je nagađanja da će se 38-godišnji Paul Scholes na kraju tekuće sezone po drugi put povući iz aktivnog igranja nogometa.

Iako su britanski mediji plasirali priču da je igrač Uniteda već rekao svojim prijateljima da će na kraju sezone reći konačno zbogom nogometu, ista se ipak ispostavila netačnom. Naime, Ferguson je otkrio da Scholes, koji je ove sezone upisao sedam nastupa i jedan pogodak, ni ne razmišlja o penziji.

"Bio bih jako iznenađen da se takvo što dogodi. Zapravo, bio bih iznenađen da je Paul to rekao nekome prije mene! Međutim nije. Tako da su sve te priče obične besmislice", rekao je menadžer "crvenih vragova".

Na pitanje o Riju Ferdinandu (34) i neuništivom Ryanu Giggsu (39) Ferguson je imao spreman isti odgovor.

"Ryan može igrati još godinu do dvije. Rio je fantastičan i ne vidim da je kraj baš blizu. Ovakve špekulacije javljaju se zbog naše politike da starijim igračima produljujemo ugovore godinu za godinom. No vjerujte mi, te priče nemaju veze s istinom", zaključio je priču o svojim "djedicama" Ferguson, nakon čega se osvrnuo na povratak Cristiana Ronalda na Old Trafford, ali u dresu Real Madrida.

"Mislim da mu stoji u ugovoru da ne smije igrati protiv nas (haha). Bilo bi zaista sramotno da zaigra protiv svog bivšeg menadžera", našalio se Škot, ali se ubrzo uozbiljio i raznježio.

"Bit će sjajno što će ponovno biti ovdje gdje je sve počelo".

Podsjetimo, Real i Manchester spareni su u četvrtak u Nyonu na žrijebu osmine finala Lige prvaka.