Težak poraz od Newcastlea
0

Ferguson: Nema mjesta panici!

Totalsport
Sir Alex Ferguson (Foto: AFP)
Sir Alex Ferguson (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, rekao je da još nije vrijeme za paniku nakon uvjerljivog 3-0 poraza od Newcastlea u gostima u sklopu 20. kola engleskog nogometnog prvenstva.

United je porazom ostao na tri boda zaostatka za gradskim rivalom Cityjem u utrci za naslov prvaka. Čak im sada za vratom opasno puše i Tottenham koji bi se pobjedom protiv Evertona, u zaostaloj utakmici 1. kola, bodovno izjednačio s ekipom Alexa Fergusona. No sudeći prema riječima menadžera "crvenih vragova" nema razloga za paljenje alarma.

"Ovo nije vrijeme za paniku. Imamo iskustva da se nosimo s ovakvom situacijom. Poraz u ovo doba sezone nikada nije dobrodošao, ali se dogodi. Očito je da moramo popraviti svoju igru u gostima, pogotovo u martu i aprilu", veli Ferguson koji je nakon toga priznao da je Newcastle zasluženo uzeo tri boda.

"Postigli su dva fantastična gola koja su digla cijeli stadion na noge. Igrali su jako agresivno i time nam uvelike otežali posao. No, mi ionako nismo kvalitetno koristili posjed lopte koji smo imali. Cijela priča utakmice svodi se na to da su oni postigli dva fenomenalna pogotka koji su ih pogurali prema pobjedi. Bili su odlučniji od nas", priznao je menadžer "crvenih vragova".

Iako ponovno zaostaju za Cityjem na tablici Ferguson vjeruje da njegova ekipa ima snage uzvratiti udarac.

"Imali smo priliku izjednačiti se s njima, no nismo je iskoristili. Pozitivna stvar u svemu ovome je da su nam se vratili neki igrači i to će biti jako važno u nastavku prvenstva", zaključio je Ferguson.