Nogomet
0

Ferguson: Izabrao sam pravi tim

FENA
Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson rekao je da se ne kaje što je u polufinalnoj utakmici FA kupa protiv Evertona izveo kombinovani tim.

Manchester i Everton su u nedjelju na Wembleyu igrali bez golova, ali je tim iz Liverpoola prošao u finale tog takmičenja poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. Everton će u finalu igrati protiv Chelseaa, koji je pobijedio gradskog rivala Arsenala sa 2:1.

Aktuelni prvak Engleske je utakmicu odigrao bez najboljih igrača - Ronalda, Rooneya, Giggsa i Van der Sara, dok su tek u drugom poluvremenu šansu dobili Evra i Scholes.

"Protiv Evertona smo željeli da u ekipu uvrstimo svježe igrače, ne bi li se standardni prvotimci odmorili pred nastavak takmičenja u Premier ligi, jer nas već u srijedu očekuje meč s Portsmouthom", rekao je Ferguson.

"Razumijem da me sada mnogi kritikuju, ali apsolutno sam uvjeren da sam protiv Evertona izabrao pravi tim. Uopće se ne kajem zbog toga", dodao je on.

Ferguson nije želio da traži izgovore zbog poraza u meču FA kupa, ali je kritikovao kvalitet terena na Wembleyu.

"To je pitanje za Nogometni savez. Čuo sam da su se na Wembleyu održavale i moto trke, pa je zbog toga teško sačuvati teren. Trava je užasna, u nedjelju se činilo da je podloga prespora, a i igrači su mi rekli su da je teren ličio na spužvu", rekao je trener evropskog i svjetskog prvaka.