Cristiano Ronaldo
0

"Ferguson i ja smo se srdačno rastali"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najskupljim nogometašem današnjice Cristiano Ronaldo djelimično je postao zahvaljući pogocima koje je postizao u dresu Manchester Uniteda.

Portugalac koji se iskristalizirao kao udarna napadačka igla kluba s Old Trafforda nakon prošle sezone prešao je u madridski Real u transferu vrijednom 94 miliona eura.

Budući da je napadačka linija “kraljevskoga kluba” natrpana zvučnim imenima, menadžer “crvenih vragova” Sir Alex Ferguson našalio se da će Ronaldo svoju napadačku orijentaciju morati zatomiti, jer bi se moglo dogoditi da zaigra na poziciji centralnog braniča u svojoj novoj momčadi.

Šalu je prihvatio i Portugalac uz tvrdnju kako se od bivšeg trenera u klubu u kojem je proveo šest godina srdačno rastao.

  • Čestitao mi je. Mislim da je znao kako je došlo vrijeme za rastanak. Kazao mi je i da ću u Realu završiti u sredini obrambenog reda, budući da imamo toliko sjajnih napadača. To je bio njegov način da mi kaže 'sretno, sinko' - otkrio je Ronaldo u razgovoru za Sport, gdje je i dodao:

  • Nisam se stigao oprostiti od navijača, pa se samo nadam da znaju kako sam uživao u svakom trenutku provedenom na Old Traffordu. Želio bih im i zahvaliti na njihovoj potpori koju sam godinama uživao. Čak i kada mi je bilo najteže, znao sam da su uz mene.