Times
0

Ferguson i dalje razmišlja o Džeki

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Već je duže vrijeme jasno da će bosanskohercegovački napadač Edin Džeko predstojeće ljeto biti jedna od najvećih lovina na evropskom nogometnom tržištu.

Iz dana u dan se povećava broj klubova koje mediji spominju kao moguću buduću destinaciju još uvijek aktuelnog člana Wolfsburga i prvog strijelca Bundeslige.

Engleski Times tako u subotu piše kako menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson i dalje drži Džeku na svome radaru i razmišlja o njemu kao o jednoj od opcija za neophodno pojačavanje napadačke linije.

Wolfsburg je, kao što je poznato, za Džeku istakao cijenu od 40 miliona eura, što je prepreka mnogim klubovima, ali ne bi trebala biti i Manchesteru koji je prošlo ljeto potrošio samo manji dio od rekordna 94 miliona eura koliko je zaradio prodajom Cristiana Ronalda madridskom Realu. Uz Džeku, Times kao moguće pojačanje u napadu spominje i Realova Francuza Karima Benzemu koji se nije najbolje snašao u Madridu zbog čega je ostao i bez mjesta u francuskoj reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Fergusonova je želja, također, dovesti na Old Trafford što više mladih britanskih nogometaša, a u tu svrhu je odlučan pobijediti Chelsea u utrci za 19-godišnjim veznjakom Evertona Jackom Rodwellom. Već je ranije, podsjetimo, Manchester dogovorio transfer Rodwellovog saigrača iz engleske U21 reprezentacije, Fulhamovog braniča Chrisa Smallinga (20).