Nogomet
0

Ferguson: Ferdinandova reprezentativna karijera je gotova

Totalsport
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand
Uprkos 81 nastupu za englesku nogometnu reprezentaciju, Rio Ferdinand nije putovao na Euro čak niti nakon povrede Garyja Cahilla, a kako ima 33 godine vjerojatno više neće nositi dres Gordog albiona.

Takvo je barem mišljenje njegovog klupskog menadžera Alex Fergusona nakon što iselektor Roy Hodgson niti u očitoj oskudici igrača nije u reprezentativni kadar uvrstio iskusnog braniča Manchester Uniteda.

"Mislim da Ferdinand više neće igrati za Englesku. Ne vidim ga više kao reprezentativca, a takav je i njegov plan. Njemu su 33 godine i mora biti spreman za United. Kao stoper, ako pripazi na sebe, može igrati i do 37. godine", izjavio je menadžer Crvenih vragova.

"Rio je odradio sjajnu prošlu sezonu. Jednu od najboljih otkako je kod nas, a razlog je činjenica da je redovno bio u ekipi. Dvije godine ranije igrao bi jednu utakmicu, a onda izostajao tri sedmice. On i Jonny Evans nekako su zajednički pronašli pravu formu", dodao je Ferguson.

Poslije dugog izbivanja zbog povrede u sastav se vraća i kapiten Nemanja Vidić, pa će Ferdinand u narednoj sezoni imati zahtjevnu konkurenciju na svojoj poziciji.