Nogomet
0

Ferguson: Drugi Van Persiejev gol je pogodak stoljeća

Totalsport
Navijači i igrači Manchester Uniteda slavili su u ponedjeljak navečer jubilarni dvadeseti naslov prvaka u engleskom prvenstvu, nakon lake 3-0 pobjede protiv Aston Ville.

Junak utakmice je bio Holanđanin Robin van Persie, koji je zabio sva tri gola i to unutar prvih 45 minuta.

I ranije je, nakon što je Van Persie doveden u United iz Arsenala, trener Crvenih vragova Alex Ferguson bio u svakom trenutku oduševljen holandskim napadačem, a novinarima je i nakon ove utakmice još jednom pokazao koliko ga voli.

"On nas nikada nije razočarao, od prvog dana kada je došao kod nas, do danas. A ovo večeras, to je nevjerovatno. Posebno drugi gol. Bilo je to nešto fantastično, bio je to najljepši pogodak stoljeća. Glava prema dole, nevjerovatan osjećaj i fantastična završnica", rekao je Ferguson.

Opisivao je Ferguson drugi Van Persiejev pogodak kada je visoku loptu sa sredine igralište poslao Rooney, a Van Persie ju dočekao na vrhu šesnaesterca i bez da je pala na teren ljevicom, volejem, poslao u mrežu.

"Imao sam čast raditi sa strašnim nogometašima, ali i genijalnim personama u Unitedu kroz povijest. Eric Cantona je bio jedan od najvećih, a Van Persieja mogu usporediti s njim", zaključio je Ferguson.