Premiership
0

Ferguson: Chelsea će nam biti veća prijetnja od Liverpoola

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Alex Ferguson, menadžer aktuelnih nogometnih prvaka engleske Premier lige, ulazak u novu sezonu mora krojiti bez svog najboljeg igrača Cristiana Ronalda.

Lani je njegovu Manchester Unitedu najveću prijetnju na putu do naslova iskazivala Liverpoolova momčad, također oslabljena odlaskom Xabija Alonsa u madridski Real, gdje će igrati uz Ronaldov bok. Suparništvo iz Engleske zamijenit će zajedničko djelovanje u smjeru postizanja Realovih uspjeha, no Fergusonu nisu na pameti Realove slatke muke oko slaganja tima, već se u centru njegovih misli nalazi odbrana naslova.

Vjeruje iskusni stručnjak da će im prijetnju u pokušaju osvajanja četvrtog uzastopnog naslova predstavljati Chelsea i Liverpool, međutim, svoju ekipu vidi ponovno ispred konkurencije.

  • Lani je Chelsea imao dobru sezonu. Teško će ju ponoviti, a kamoli unaprijediti budući da će ostali znati više o njima i njihovoj igri. Liverpool je, pak, prošlu sezonu imao najbolju u vjerovatno posljednjih 20 godina, a svejedno su ostali četiri boda iza nas.

  • Mislim da će Chelsea s Carlom Ancelottijem biti opasniji suparnik. Igrat će poput Milana s kojim je osvojio dva naslova u Ligi prvaka. Trebao je i tri, jer nisu smjeli izgubiti od Liverpoola (sezona 2004/05 nakon jedanaesteraca). Zašto bi to mijenjali? - jasan je bio Ferguson.