Pohvalio njemačku ekipu
15

Ferguson: Borussia može biti i prvak Evrope, zašto ne?

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alexa Fergusona i njegove nogometaše Manchester Uniteda uskoro čeka spektakularni uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv madridskog Reala, ali je našao vremena da pohvali Borussiju iz Dortmunda.

Podsjećamo da je prva utakmica u Madridu završila bez pobjednika (1-1), pa je, ako ništa drugo zbog postignutog pogotka, Manchester United lagani favorit.

Ovom prilikom se trener popularnih "Crvenih vragova" Ferguson osvrnuo na ono što se događa u Ligi prvaka mimo njegovoga meča.

"Borussia Dortmund može biti i prvak, zašto ne? Igra odlično u Ligi prvaka i očigledno je da tempiraju formu za evropske utakmice. U Bundesligi igraju na mahove i čini se da su sve bacili na Ligu prvaka. Odlična su ekipa, pravi favoriti iz sjene", rekao je Ferguson i dodao:

"Milanu isto svaka čast. Ne znam, osim Ambrosinija su tamo, vidim, u ekipi sve mladi dečki. Često su igrali protiv Barcelone u zadnje vrijeme i nikada nisu bili pregaženi u tim ogledima. Sada, dapače, imaju Barcelonu na koljenima. To će biti jako zanimljiv uzvrat", završio je Fergsuon.