Hoće li doći na Old Trafford?
0

Ferdinand: Nasri je sjajan, može biti poput Cantone

Totalsport
Samir Nasri (Foto: Reuters)
Samir Nasri (Foto: Reuters)
U toku je lobiranje nogometaša Manchester Uniteda za dovođenje Samira Nasrija na Old Trafford. Tako se u pokušajima Patriceu Evri pridružio i Rio Ferdinand.

"Samir Nasri je sjajan igrač koji ima dobru tehniku i veliki talenat. Također, on postiže dosta golova", rekao je Ferdinand koji vjeruje da bi se Nasrijev talenat još bolje razvijao u redovima Manchester Uniteda pod vodstvom Alexa Fergusona.

"Za mene je on trenutno jedan od najboljih igrača. Francuska ima historiju sjajnih igrača u Premiershipu, Thierry Henry je bio fantastičan, poput Cantone. A ne smijemo zaboraviti ni Marcela Desaillyja", rekao je Ferdinand koji je tako nastavio komplimentirati Nasriju, nakon što ga je prethodno reprezentativni saigrač Patrice Evra otvoreno pozvao da pređe u redove Uniteda.

Nasrijev ugovor s Arsenalom ističe na kraju sljedeće sezone, a pregovori oko produženja su u toku premda je 23-godišnji francuski veznjak u posljednje vrijeme dao naslutiti da možda i neće potpisati nastavak vjernosti "topnicima".