Nogomet
7

Ferdinand: Liverpool nije konkurent za naslov

Totalsport
Rio Ferdinand (Foto: AFP)
Rio Ferdinand (Foto: AFP)
Uoči velikog nedjeljnog premierligaškog derbija između Liverpoola i Manchester Uniteda na Anfieldu, stoper "crvenih vragova" Rio Ferdinand (34) dao je izjavu koja bi lako mogla dodatno podstaknuti domaći sastav.

Ferdinand ne vjeruje kako se Liverpool u sezoni sposoban boriti za naslov engleskog nogometnog prvaka, štaviše, predviđa im u najboljem slučaju četvrto mjesto.

"Prerano je reći hoće li konkurirati za Top 4. Mislim da ne bi bili ničiji izbor prije nego li je sezona počela. Ali započeli su sezonu jako dobro i gledaju kako da se dovedu u dobru poziciju nakon te tri prve utakmice. I dalje vidim borbu za naslov između Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Chelseaja, dok će se Liverpool, Tottenham i Arsenal boriti za to četvrto mjesto", rekao je Ferdinand za klupsku televiziju Manchester Uniteda.

Uprkos činjenici da "redse" ne vidi kao izravne konkurente za naslov, Ferdinand dodaje da to ne umanju važnost derbija s obzirom na burnu historiju između klubova.

"I dalje imate taj drugačiji osjećaj kada igrate protiv Liverpoola. Mislim da se radi o historiji između klubova i uspjesima koje je Liverpool ima, kao i uspjehu kojeg smo mi imali posljednjih godina. Rivalitet će uvijek biti velik. Ali mogu vam reći, tenzije na terenu nisu kao one na tribinama. Na terenu osjetite atmosferu koja vlada na tribinama i znate što znači navijačima Manchester Uniteda pobijediti Liverpool, posebno na Anfieldu. Imao sam sreće biti dio pobjedničke ekipe na Anfieldu nekoliko puta i to je sjajan osjećaj."