Inter - Bayern 2:0
0

FOTO+VIDEO / Fenomenalni Milito Inter doveo do trofeja Lige prvaka

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Inter je na krilima fenomenalnog Argentinca Diega Milita savladao Bayern i dotakao sami vrh evropskog klupskog fudbala. U solidnoj fudbalskoj predstavi pred 75.000 navijača u sjajnoj atmosferi na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu Milito je dva puta pogodio i donio osmjehe na lica simpatizera Intera koji osvaja najveći trofej nakon 45 godina.

Početni udarac pred 75.000 navijača na stadionu Santiago Bernabeu izvela je ekipa Intera. Na samom početku utakmice Bayern je imao blagu inicijativu, a prvu priliku napravio je Ivica Olić čije je ubacivanje iz 3. minute izbacila odbrana Intera.

U 10. minuti Robben je odlično prošao po desnoj strani, ubacio je za Olića, ali hrvatski reprezentativac sa pet metara šutira pored gola. Nekoliko minuta kasnije Altintop šutira, ali se lopta odbija od igrača Intera i odlazi u korner.

Inter je uzvratio u 18. minuti preko Sneijdera koji snažno šutira iz slobodnog udarca, a Butt brani. Inter je sredinom poluvremena lagano preuzeo inicijativu, a Sneijder ponovo šutira iz slobodnjaka u 26. minuti, ovaj put po sredini gola.

Deset minuta prije kraja poluvremena plavio dio tribina na Bernabeu je proključao. Inter je u samo četiri poteza matirao Bavarce. Julio Cezar je ispucao loptu, Milito je glavom spušta za Sneijdera koji ga odlično proigrava. Milito izlazi pred Butta i desnom nogom pogađa za veliko slavlje plavo-crnih.

U 43. minut Inter je možda mogao i riješiti utakmicu. Tandem Milito - Sneijder ponovo unosi pomutnju u odbranu Bayerna, Argentinac upošljava Holanđanina koji pogađa Butta i propušta 100-tnu priliku.

Prva minuta drugog poluvremena Bayernu donosi priliku za izjednačenje. Muller je imao sjajnu priliku, ali Cezar odlično brani. Napad poslije toga Pandev je imao sjajnu priliku. Makedonac šutira na asistenciju Milita, Butt sjajnom parod loptu skreće u korner.

U 54. minuti oba tima su imala dobre prilike. Prvo je Sneijder iz slobodnog udarca sa 20-tak metara šutirao prekog gola, dok je Altintop na drugoj strani pogodio vanjski dio mreže. Desetak minuta kasnije Robben odlično puca, a Cesar sjajno brani.

Milito u 70. minuti sve sam riješava. Fenomenalni Argentinac sjajno vara Van Buytena i desnom nogom loptu šalje u mrežu nemoćnog Butta.

Poslije toga je uslijedila jalova inicijativa Bavaraca koji ipak nisu imali snage probiti granitnu odbranu Intera.

Sastavi:

Bayern (4-4-2): Butt, Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber, Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Altintop (Klose), Müller, Olić (Gomez)

Inter (4-3-3): Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Chivu (Stanković), Zanetti, Cambiasso, Sneijde, Eto'o, Milito, Pandev (Muntari)