Stara veza
0

Felix Magath uz Raula u Schalkeu želi i Misimovića

Totalsport
Zvjezdan Misimović (Foto: AP)
Zvjezdan Misimović (Foto: AP)
Početkom prošle sezone nogometaše Schalkea preuzeo je Felix Magath. Trener koji je sezonu ranije Wolfsburg odveo do naslova prvaka, s klubom iz Gelsenkirchena osvojio je drugo mjesto bundesligaške tabele.

S namjerom da se ponovno vrati na vrh Magath je krenuo u reorganizaciju kluba. Kevin Kuranyi najistaknutije je ime koje više ne stanuje u svlačionici Schalkea koja, pak, očekuje prinove. Sve se glasnije priča o angažmanu legendarnog napadača madridskog Reala, međutim, hoće li ili ne Raul u klub i stići, tek će se vidjeti.

Osim Raula Magath ima još jednu veliku želju. Riječ je o igraču kojeg dobro poznaje i na kojeg se prilično oslanjao u šampionskom hodu Wolfsburga. Njemački Bild tvrdi da je njegova velika želja dovođenje bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića.

Napadačke sklonosti Raula izvrsno je opisao saigrač Rafael van der Vaart:

"Dobije li dobru loptu i žmireči je može smjestiti u mrežu."

Baš takve lopte španskom velikanu trebao bi, u Magathovim željama, Raulu slati Misimović. Problem koji bi prilikom mogućnosti ovog transfera mogao smetati jest Misimovićev ugovor. Naime, za "vukove" je vezan do 2013. godine, a prelazak u Schalke ne bi koštao manje od deset miliona eura.

Prošle je sezone Misimović kroz 31 bundesligašku utakmicu postigao 10 golova uz 15 asistencija. Sezonu ranije u 33 susreta strijelac je bio u sedam navrata. Namjestio je pritom saigračima 20 golova.