Nogomet
0

Favoriti sigurni: PSG, Marseille i Lyon u četvrtfinalu francuskog Liga kupa

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Utakmicom između Paris Saint-Germaina i Saint-Etiennea okončana je osmina finala francuskog Liga kupa. Tim iz Pariza upisao je minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, a strijelac je bio Cavani.

Reprezentativac Urugvaja na teren je ušao u 61. minuti nakon što je zamijenio Zlatana Ibrahimovića. a mrežu gostiju pogodio je u 86. minuti utakmice u kojoj je PSG sasvim očekivano dominirao, ali nije uspio lako kazniti odbranu gostujućeg tima.

Parižani su upisali novu pobjedu u sezoni i sada u 25 utakmica u svim takmičenjima imaju samo jedan poraz i to onaj u gostima od Real Madrida (1:0) u grupnoj fazi Lige prvaka.

Marseille je ranije slavio u gostima protiv niželigaša Bourg Peronnasa rezultatom 3:2. Gosti su poveli u 13. minuti preko Sarra, a izjednačenje je donio Boussha iz penala u 27. minuti.

U drugom poluvremenu Marseille je smireno ušao u završnicu nakon što su Ocampos u 50. i Cabella u 75. minuti postavili rezultat na 3:1. Konačnih 3:2 svojim drugim golom iz penala postavio je Boussha u 93. minuti.

Lyon je na domaćem terenu sa 2:1 slavio protiv niželigaša Toursa. Oba gola za Lyon postigao je Beauvue koji je pogađao u 38. i 85. minuti, dok je za goste pogodio Tandia u 71. minuti susreta.