Bh. stručnjaci prognoziraju
0

"Favorit je Inter zbog Mourinha"

Piše: Edin Isanović
Stadion Santiago Bernabeu je rasprodan! Večeras se igra finale Lige prvaka, a snage će odmjeriti Bayern i Inter. Učitelj Van Gaal i učenik Mourinho nekada su zajedno radili u Barceloni, a večeras u 20:45 sati bit će na suprotnim stranama. Kontaktirali smo neke od bh. stručnjaka i pitali ih za mišljenje o finalnom dvoboju evropske klupske elite. Evo šta su rekli za Sarajevo-x.com.

Mirza Varešanović, šef stručnog štaba FK Sarajevo, očekuje zanimljiv okršaj.

"I jedan i drugi klub znaju igrati na rezultat. Ne vjerujem da će biti lijepa utakmica. Prednost bih dao Interu zbog Mourinha. Zaista se radi o sjajnom stručnjaku i on bi mogao biti najveća prevaga kluba iz Milana", kaže strateg bordo tima.

Bivši selektor bh. reprezentacije Fuad Muzurović je uvjeren da Inter i Bayern nisu dva najkvalitetnija tima, ali da su sasvim zasluženo tu gdje jesu, u finalu.

"Sigurno će i jedni i drugi dati sve od sebe kako bi dotakli vrh. Navijat ću za Bayern. Ne znam je li to ostalo od dana kada je igrao Salihamidžić, ali su mi Bavarci bliži srcu. Najveća snaga njemačkog tima su Olić i Roben. Hrvatski reprezentativac me posebno fascinirao.On je pravi fajter na terenu. S druge strane, prednost 'neroazuara' je Mourinho", poručuje Muzurović.

I Abdulah Ibraković, doskorašnji trener Veleža, veće šanse daje Interu.

"Teško je prognozirati u ovakvim utakmicama, ali ako već moram, veće šanse dajem Interu. U postocima 60% za izabranike Mourinha, a 40% za izabranike Van Gaala. Vidjet ćemo na koji način će odbrana Bayerna izlaziti na kraj sa Militom i Eto’om. Pretpostavljam da Bavarci najviše očekuju od Olića i Robena. Međutim, bit će im teško sa uskim odbrambenim bedemom Italijana".

Šef stručnog štaba Grenobla Mehmed Baždarević za naš portal je odgovorio: "Volio bih da pobijedi Bayern, ali veće šanse dajem Interu. Uostalom, oni su eliminisali Chelsea i Barcelonu. Sve u svemu - očekujem tešku bitku na terenu".

Bivši bh. reprezentativac Sergej Barbarez će navijati za njemački tim i veliki je optimista.

"Navijat ću za Bayern, jer bi u slučaju pobjede Njemačka vjerovatno dobila četvrto mjesto u evropskoj klupskoj eliti. Mislim da Bavarci mogu slaviti, a optimizam temeljim na činjenici da u posljednje vrijeme igraju odlično. Smatram da su trenutno u odličnoj formi i da imaju snage za trijumf", kazao je Barbarez.

Predrag Pašić, direktor nogometne škole Bubamara, poručuje: "Naravno - Inter!"

"Možda sam subjektivan u ovom meču, ali naravno da ću navijati za Inter. Naime, to je klub koji pomaže rad naše škole. Mislim da su u finalu dvije ekipe koje igraju destruktivan nogomet. Sve je otvoreno i neizvjesno do kraja", kaže legendarni Paja.

Koliko je neizvjestan pobjednik večerašnjeg meča potvrđuju i rezultati ankete provedene na našem portalu od 29. aprila do 22. maja. Od ukupno 6.012 glasova 51 posto pripao je Bayernu (3.079), a 49 posto Interu (2.933).