Nogomet
2

Faus: Biti bogat ne znači obavezno osvajanje Lige prvaka

FENA
Detalj sa utakmice na Nou Campu (Foto: EPA)
Detalj sa utakmice na Nou Campu (Foto: EPA)
Potpredsjednik Barcelone Javier Faus poručio je predstavnicima Paris Saint Germana (PSG) pred sutrašnji susret ta dva tima na Nou Campu da "bogatstvo ne znači obavezno i osvajanje Lige prvaka".

Edinson Cavani, Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi, Zlatan Ibrahimović, David Luiz, Yohan Cabaye, Thiago Silva i Lucas Moura su samo neka od mnogobrojnih imena koja su stigla na Park prinčeva u posljednjih nekoliko godina.

PSG nema velikog uspjeha u Evropi, međutim s uzastopnim plasmanima u četvrtfinale Lige prvaka to iskustvo polako nadoknađuje u posljednje dvije godine.

Potpredsjednik Barcelone Javier Faus dao je savjet bogatim klubovima, sugerirajući da se historija ne može kupiti "preko noći“, istovremeno istakavši da Barcelona svoje najbolje igrače nikada neće prodavati najvećim rivalima u Ligi prvaka, prenosi portal Goal.

"Za tri godine ne možete postići ono što su drugi klubovi postigli za 40 godina. Bogati ne moraju obavezno osvojiti Ligu prvaka", kazao je on za Le Parisien.

Dodao je da PSG mora imati strpljenje.

"Barceloni je, naprimjer, trebalo deset godina za rekonstrukciju ali je sada drugi najbogatiji klub na svijetu, s više od 340 miliona fanova. To se nije desilo preko noći. Neka PSG pošalje ponudu za Neymara, Lionela Messija ili Luisa Suareza. To je problem PSG-a. Ovi igrači nikada neće biti prodati njima", zaključio je Faus.