Nogomet
45

Faruk Hadžibegić: Sarajevo u Poznanu treba odigrati muški

Piše: Edin Isanović
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
FK Sarajevo u srijedu naveče igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Lecha u Poznanu. Bordo tim imat će težak zadatak ako želi proći u narednu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Poljski klub je slavio na najvećem bh. stadionu rezultatom 2:0 i izabranici Dženana Uščuplića moraju pružiti savršenu partiju kako bi eliminisali Lech.

No, Bordo tim je i prošle godine u Evropskoj ligi znao prirediti iznenađenja. Stoga armija navijača koševskog tima vjeruje da se čudo može desiti.

Faruk Hadžibegić, bivši igrač Sarajeva i nekadašnji selektor bh. nogometne reprezentacije, smatra kako je poljski prvak iskoristio neiskustvo Bordo tima u prvom meču.

"Sarajevo nakon prvog poluvremena, mogu tako reći, ima negativan rezultat. Mislim da su gosti iskoristili naše neiskustvo velikih utakmica. Također, i ekipa je relativno nova pa to treba razumjeti“, kazao je bivši šef državnog bh. tima.

Dodaje kako se dojam u uzvratnom meču može popraviti.

"U drugoj utakmici ili u drugom poluvremenu Sarajevo može to nadoknaditi. Rani gol bi sigurno dao krila igračima tima sa Koševa. Ovu utakmicu treba odigrati muški na rezultat. Treba vrebati njihove greške kao što su to oni radili u glavnom gradu BiH. Možemo pobijediti“, zaključio je Hadžibegić.