Le Championnat
0

Faruk Hadžibegić: "Charisteas nije korektan"

Totalsport
Faruk Hadžibegić
Faruk Hadžibegić
"Dolazak u redove Arles-Avignona bila je moja najlošija odluka u karijeri", izjavio je grčki nogometni reprezentativac Angelos Charisteas, koji je prije 10 dana raskinuo ugovor s fracuskim prvoligašem.

Nakon nastupa za grčku reprezentaciju na Svjetskom prvensttvu u Južnoj Africi, Charisteas je potpisao za tim iz Arlesa, koja je prošle sezone prvi put u historiji izborila promociju u najjači razred francuskog nogometa. Charisteasu je Arles bio osmi klub u karijeri, a protekle tri sezone bio je član njemačkog Nürnberga, s time da je 2009. godine igrao na posudbi u Bayer Leverkusenu.

Charisteas je za grčku reprezentaciju odigrao 85 utakmicam, a s 24 gola je drugi strijelac svih vremena. Pet golova više zabio je Nikos Anastopoulos.

No, prošlog mjeseca je Charisteas prekinuo ugovor s klubom koji u Le Championnatu uvjerljivo drži posljednju poziciju sa samo sedam bodova u 16 nastupa, a način na koji je izrazio svoje nezadovoljstvo razočarao je bosanskohercegovačkog 53-godišnjeg trenera kluba Faruka Hadžibegića.

"Njegova izjava nije korektna. Niko ga nije tjerao da pristupi našem klubu, pa nema razloga kukati. Može svako pričati da čelnici kluba ili treneri ne rade dobro svoj posao, ali i igrači moraju preuzeti odgovornost. Svi mi imamo svoje ambicije. Moj san je biti trener Barcelone. No, moramo se zadovoljiti s onim što imamo i pomisliti da je to ono što možda i zaslužujemo", izjavio je Hadžibegić.