Nogomet
16

Farsa u Laziju: Reja vodi treninge, a Petković je i dalje trener

Totalsport
Nevjerovatne se stvari događaju posljednjih dana u talijanskom prvoligašu Laziju. Glavno je pitanje ko je u ovom trenutku trener prve ekipe.

Nije tajna da se predsjednik kluba Claudio Lotito već neko vrijeme pokušava riješiti aktuelnog stratega Vladimira Petkovića koji odbija podnijeti ostavku. Petković će na ljeto preuzeti vođenje švicarske reprezentacije, a u Laziju sada pokušavaju pravnim putem dokazati da ih je Sarajlija prevario, tačnije da im je lagao o pregovorima sa Švicarskim nogometnim savezom čime je prekršio uvjete ugovora.

Lotito je već pronašao i novog trenera u liku Edoarda Reje koji je vodio rimski klub od februara 2010. do maja 2012. godine. I tu dolazimo do krajnje bizarne situacije. Reja je, naime, počeo voditi treninge Lazija iako je Petković još uvijek trener. Štaviše, na klupskoj web-stranici je objavljena fotografija Reje na treningu, ali pritom nigdje nema informacije o tome da je on novi trener ili da je s Petkovićem raskinut ugovor.

U međuvremenu se preko advokata Paca D'Onofrija saopćenjem oglasio i Petković koji tvrdi da nije prekršio uvjete ugovora jer će Švicarsku ionako preuzeti tek na ljeto kad mu istekne ugovor s Lazijem. Dodao je kako se još uvijek ponosno smatra trenerom rimskog kluba, te da će tražiti razgovor s Lotitom kako bi se riješila ova apsurdna situacija.

Lazio u ponedjeljak u 18. kolu Serije A igra protiv Intera. Valjda će čelnici kluba dotada razjasniti ko je trener prve ekipe.