Nogomet
0

Fantastični Brazil savladao Španiju i osvojio Kup konfederacija

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Najbolja svjetska reprezentacija Španija je, nakon 29 utakmica bez poraza, na koljenima. Brazil je u nedjelju navečer, u finalu Kupa konfederacija, u odličnoj utakmici pobijedio Španiju rezultatom 3:0.

Peterostruki svjetski prvaci su golovima Freda i remek-djelom Neymara pobijedili aktuelne svjetske i evropske prvake i pokazali da na narednom Svjetskom prvenstvu, kojem su domaćini, nemaju namjeru igrati epizodnu ulogu.

Navijači na legendarnoj Marakani nisu ni zagrijali svoje stolice, a Brazil je već vodio 1:0. Fred je u 3. minuti postigao gol za vodstvo Brazila.

Iako je Fred postigao dva gola, trenutak iz 44. minute obilježio je utakmicu. Neymar je postigao sjajan udarac lijevom nogom i pokazao da je Barcelona napravila vjerovatno najbolji potez ovog ljeta kada su transferi u pitanju.

Baš kao i na početku prvog poluvremena, Fred je nakon samo tri minute drugog dijela pogodio za 3:0 i ovjeru pobjede protiv Španaca.

Španija je imala priliku smanjiti rezultat, ali je Sergio Ramos s bijele tačke loptu poslao pored stative domaćeg golmana.

Da Španija nema snage za povratak bilo je potpuno jasno 22 minute prije kraja, kada je Pique oborio Neymara i dobio crveni karton.

Najboljim igračem turnira je proglašen Neymar, a drugo mjesto su zauzeli Iniesta i Paulinho.

Finale Kupa konfederacija:

Brazil - Španija 3:0