Fokusiran na Atletico
0

Falcao: Transfer je posljednja stvar o kojoj razmišljam

Klix.ba
Radamel Falcao
Radamel Falcao
Fenomenalni napadač Atletico Madrida Radamel Falcao je rekao da je koncentrisan na igre u svojoj ekipi i da ne razmišlja o transferu.

Falcao tvrdi da se ne fokusira na odlazak iz kluba. Kolumbijski napadač je postigao 10 golova u 10 utakmica odigranih u La Ligi ove godine. Postigao je i pet pogodaka u pet kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Glasine ga povezuju s mnogim klubovima u Evropi. Njegov otac je rekao da Radamel ne bi odbio transfer u Real Madrid.

Dvadesetšestogodišnji bivši igrač Porta tvrdi da ga glasine ne ometaju.

"Transfer je posljednja stvar o kojoj razmišljam. Imam ugovor s Atleticom i fokusiran sam na svoj tim", rekao je Falcao.

Medijima se obratio nakon remija (1:1) Kolumbije i Brazila u New Jeseyju u srijedu navečer.

"Bila je to veoma dobra utakmica. Očekivao sam jak Brazil i tako je i bilo. Mnogo smo naučili u ovom susretu", rekao je Falcao.

Brazilska odbrana je uspjela spriječiti Falcaa da pogodi njihovu mrežu. Cuardado je doveo Kolumbijce u vodstvo, a konačnih 1:1 je postavio Neymar.

"Očekivao sam dobru igru i snažnu odbranu. Morao sam se boriti da dođem do lopte jer imaju snažne defanzivce", dodao je Falcao.

Napadač Atletica se vraća u klub kako bi igrao protiv Granade u nedjelju.