Nogomet
0

Falcao na predstavljanju: Dolazak u Monaco nije bio greška

Totalsport
Radamel Falcao (Foto: AFP)
Radamel Falcao (Foto: AFP)
Kolumbijski napadač Radamel Falcao (27) danas je i službeno predstavljen kao novi igrač francuskog nogometnog prvoligaša Monaca.

Iako se vjerovalo da bi Falcao karijeru mogao nastaviti u redovima nekog od evropskih najvećih klubova poput Reala ili Chelseaja, on je na kraju izabrao Monaco, a vrijednost transfera procjenjuje se između 45 i 60 miliona eura.

"Za nas je cilj vrlo jasan, a to je osvojiti sva takmičenja. Dolazak u instituciju poput Monaca želja je svakog igrača. Činjenica da sam ključan dio projekta daje mi puno samopouzdanja i mirnoće. Vjera da možemo pobjeđivati u ovom projektu bila je glavni razlog koji me uvjerio da dođem ovamo", rekao je Falcao na press-konferenciji.

"Mnogi ljudi misle da je to bila greška, ali siguran sam da tako neće misliti jednom kada počnemo osvajati naslove. Kao što sam uvijek i govorio, moj je cilj postići što više golova kao i osvojiti naslov u Le Championnatu. Ako to uspijem bit ću sretan", dodao je kolumbijski napadač, koji je u dresu bivšeg kluba Atletico Madrida postigao 52 gola u 67 odigranih ligaških susreta.

Podsjećamo, pored Falcaa, velika dosadašnja Monacova ljetna pojačanja su Eric Abidal, Jeremy Toulalan, Ricardo Carvalho, James Rodriguez i Joao Moutinho.