Primera vs. Premiership
61

Falcao, C. Ronaldo i Messi protiv van Persieja, Aguera i Balea

Klix.ba
Idealni sastavi Primere i Premiershipa
Idealni sastavi Primere i Premiershipa
Već nekoliko dana engleski mediji vode kampanju o odigravanju utakmice najboljeg sastava za 2012., koji čine igrači Primere, i jedanaest najboljih iz Premiershipa.

Lavina negodovanja sa Otoka pokrenuta je nakon što je na dodjeli Zlatne lopte obznanjen FIFpro sastav za proteklu godinu, koji čini 11 igrača iz španske lige. To su igrači Real Madrida Iker Casillas, Sergio Ramos i Marcelo te igrači Barcelone Dani Alves i Gerard Pique, koji čine odbrambenu liniju.

U veznom redu su Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi Hernandez i Andres Iniesta (Barcelona), a napadački trojac čine Falcao (Atletico Madrid), Lionel Messi (Barcelona) i Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Nakon toga, na račun svjetske krovne nogometne kuće stigle su salve optužbi kako u idealnoj postavi nema nijednog igrača iz drugih liga. Britanski Daily Mail nije čekao već je sastavio idelanu postavu Premiershipa koju čine Joe Hart (Man. City), Pablo Zabaleta (Man. City), Kompany (Man. City), Vertonghen (Tottenham), Leighton Baines (Everton), David Silva (Man. City), Marouane Fellaini (Everton), Yaya Toure (Man. City), Gareth Bale (Tottenham), Kun Aguero (Man. City) i Robin van Persie (Man. United).

Gerard Pique, igrač Barcelone koji je imao priliku igrati u obje lige kazao je kako bi ta utakmica bila pravi spektakl za navijače.

"Bilo bi odlično igrati utakmicu sa najboljim timom Premiershipa", kazao je stoper katalonskog tima. Ukoliko dođe do odigravanja ove utakmice, to može značiti samo jedno, da će Cristiano Ronaldo i Lionel Messi zaigrati u istom timu.