Nogomet
6

Fajić priželjkuje gol, Šimundža pobjedu Maribora

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Prvak Slovenije Maribor koplja će večeras ukrstiti sa aktualnim prvakom Bosne i Hercegovine mostarskim Zrinjskim. Ekspedicija slovenačkog prvaka u grad na Neretvi doputovala je jučer, a sinoć je trenirala Pod Bijelim brijegom.

Trener Ante Šimundža i bh. internacionalac Nusmir Fajić bili su na raspolaganju novinarima pred sami trening.

"Ko god da je protivnik, i gdje god da se igra, naš je cilj pobijediti. U Mostaru minimalno želimo postići gol i ostvariti aktivan rezultat za uzvrat u Mariboru. Zrinjski je kvalitetan, sezonu su završili ispred kvalitetnih timova kakvi su Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg, i na tome im se treba odati priznanje. Imaju opasnu kontru, zbog čega posebno oprezni i čvrsti moramo biti u fazi odbrane,“ kazao je Šimundža, dodavši:

"Navijači Zrinjskog su frenetični i našem protivniku daju elan i pozitivnu energiju. Znamo da nas čeka uzavrela atmosfera, ali smo se dobro pripremili za to".

Fajić se prisjetio nekih starih utakmica protiv Zrinjskog koje je igrao u dresu Travnika.

"Dobro poznajem Zrinjski. Ligu naravno pratim i znam da su se u prošloj sezoni dizali, te na kraju furioznim finišom došli do titule. Igrao sam ovdje Pod Bijelim brijegom u dresu Travnika i pogodio sam prečku. U Travniku sam jedne prilike postigao gol Zrinjskom, neka tako bude i ovaj put", uz osmijeh je kazao Fajić.