Nogomet
33

Fabregas: Volio bih se jednom vratiti u Arsenal

Totalsport
Cesc Fabregas (Foto: AFP)
Cesc Fabregas (Foto: AFP)
Španski nogometni reprezentativac Cesc Fabregas (26), aktuelni član katalonskog giganta Barcelone, otkrio je britanskom Guardianu da bi se jednog dana volio vratiti u svoj bivši klub Arsenal.

Fabregas je od 2003. do 2011. godine igrao za londonski Arsenal, a u tom je periodu preko 200 puta nastupio u dresu Topnika u službenim utakmicama. Španac je 2011. godine isforsirao svoj transfer u klub iz djetinjstva, u kojem danas igra sjajno. Međutim, Fabregas ne bi imao ništa protiv da se jednog dana ponovno ujedini s, kako voli nazivati ljude iz Arsenala, familijom.

"Arsenal je i dalje u mom srcu i tamo će zauvijek i ostati. Ne znam da li ću imati priliku ponovno se vratiti na Emirates kao igrač ili nakon završetka karijere, ali znam da su za mene Arsenalova vrata uvijek otvorena. Tamo je moja porodica. Ukoliko se ne vratim kao igrač ili trener, uvjeren sam da ću jednog dana imati neku funkciju u Arsenalu", rekao je Fabregas za spomenuti izvor.

Fabregasova Barcelona, baš kao i Arsenal, trenutno drži prvo mjesto na prvenstvenoj tabeli domaćeg prvenstva, te prvo mjesto u svojoj grupi Lige prvaka.