Uoči meča u Londonu
52

Fabregas: Večeras će igrati "ljepotica i zvijer"

Klix.ba
Cesc Fabregas (Foto: Arhiv/AFP)
Cesc Fabregas (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaš Barcelone Cesc Fabregas smatra da će večeras na Stamford Bridgeu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka igrati "ljepotica i zvijer".

Fabregas tvrdi da se od odlaska trenera Andrea Villas-Boasa Chelsea vratio svom izvornom stilu i igri dugim loptama. To je taktika koju je upoznao u Engleskoj igrajući za Arsenal te ističe da će Chelsea biti opasan protivnik za "umjetnike iz Barcelone".

Fabregas se, igrajući za Arsenal, baš i nije proslavio u utakmicama s Chelseajem, posebno za vrijeme Josea Mourinha, od 16 utakmica u kojima je igrao, s timom je slavio samo tri puta. Stoga ne očekuje ni da će Barcelona večeras imati lagan zadatak, jer je trener Roberto di Matteo preporodio ekipu.

"Za vrijeme Villas-Boasa su pokušavali više imati loptu u svom posjedu i poduzeti inicijativu u igri. No, sada su se vratili igri koja im je donosila uspjeh u ranijim godinama, igraju dugim loptama na isturenog centarfora, a jaki su u odbrani", rekao je Fabregas, prenosi tabloid The Sun.

"Utakmica će biti teška. Oni stalno napadaju, a Didier Drogba uvijek može postići gol. Moramo biti oprezni", dodao je Španac.