Nogomet
0

Fabregas spasio Chelsea protiv West Hama, Mahrez junak sjajnog Leicestera

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U londonskom derbiju odigranom u 31. kolu Premiershipa na Stamford Bridgeu Chelsea i West Ham su podijelili bodove.

Tim Slavena Bilića bio je blizu još jedne velike pobjede i u dva navrata je imao vodstvo protiv Plavaca, ali na kraju kući ide sa jednim bodom. Lanzini je prekrasnim pogotkom u 17. minuti doveo goste u vodstvo, ali je u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Fabregas vratio stvari na početak.

Novo vodstvo gostima donio je Carroll samo minutu nakon ulaska u igru. Gol je pao u 61. minuti za veliko slavlje Čekićara. Ipak, izjednačenje ponovo donosi Fabregas golom iz penala u 88. minuti.

Veliku pobjedu u borbi za titulu ostvario je Leicester koji je slavio na teškom gostovanju protiv Crystal Palacea. Stijelac je bio Mahrez u 34. minuti, a asistirao je Vardy. Dakle, ponovo je filmski tandem donio radost svima koji se nadaju da će tim Claudija Ranierija na kraju sezone osvojiti titulu.

Ovo je bila čak 13. pobjeda Leicestera sa samo jednim golom razlike u ovoj sezoni. Nijedna druga ekipa nema toliko pobjeda sa jednim golom razlike.

Stoke je upisao gostujuću pobjedu protiv Watforda (2:1). Walters (18') i Joselu (51') pogađali su za goste, dok je gol za Watford postigao Deeney (86').

Norwich je golom Bradyja u 50. minuti došao do tri velika boda u borbi za opstanak, a Kanarinci su slavili protiv West Bromwich Albiona u gostima.

Tabela: