AS
0

Fabregas od Wengera zatražio prelazak u Barcelonu

Totalsport
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas
Mnogi engleski mediji prenose navod španskog Asa, koji tvrdi da je kapiten nogometaša Arsenala i španski reprezentativac Cesc Fabregas zatražio od menadžera ''topnika'' Arsenea Wengera povratak u Barcelonu, u kojoj je i ponikao.

Fabregas se, prema pisanju Asa, sastao s Wengerom u utorak i izrazio mu želju za prelazak u Barcelonu ovoga ljeta. Sada, kada su Fabregasove namjere jasne, Barcelona navodno čeka cijenu koju će za njegove usluge izvjesiti Arsenal, naravno, odluči li se na prodaju. Očekuje se da će iznos za odštetu biti veći od svote od 35 miliona eura, koja se ranije spominjala.

Neki su mediji ranije u utorak pisali kako bi Barcelona u želji za dovođenjem Arsenalovog kapetana Cesca Fabregasa (23) u transfer bila voljna uključiti švedskog nogometnog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića (28). Barcelona je, potvrdio je ranije potpredsjednik kluba Rafael Yuste, krenula u realizaciju planova za transferima Cesca Fabregasa i Davida Ville, a El Mundo navodi da će Arsenal teško pristati na realizaciju čisto novčanog transfera.

Kao i Fabregas s Arsenalom, i Ibrahimović (u Barcelonu stigao prošlog ljeta iz Intera) također s aktuelnim klubom ima četverogodišnji valjani ugovor, te bi ga nakon slabije premijerne sezone u klubu bili voljni pustiti.