Nogomet
0

Fabregas: Ne žalim što sam otišao iz Barcelone

FENA
Nogometaš engleskog premierligaša Arsenala Cesc Fabregas izjavio je da ne žali što je sa 16 godina napustio Barcelonu i prešao u londonski klub, ali nije isključio mogućnost da se jednog dana vrati u tim u kome je počeo karijeru.

"Ne znam da li ću se jednom vratiti u Barcelonu. Lijepo mi je Arsenalu, još učim mnoge stvari, trener i saigrači su sjajni, londonski tim je u ovom trenutku idealno mjesto za mene", rekao je Fabregas (21) za "Eurosport".

Fabregas je Barcelonu napustio 2003. godine, dok je još igrao za mladi tim, ali kaže da ne razmišlja o tome kakva bi mu bila karijera da je ostao.

"Svako bira svoj životni put. Ja sam svoj izbrao i ne mogu da se žalim. Ne znam kako bi sve izgledalo da sam ostao u Barceloni, a i ne želim da razmišljam o tome", istakao je Fabregas.

On je dodao da je menadžer Arsenala Arsene Wenger najbolji trener s kojim je radio u dosadašnjoj karijeri.

"Što više vremena provodim sa njim, to više stvari učim. On je, zaista, najbolji trener s kojim sam dosad radio", naveo je Fabregas, koji je odigrao 131 utakmicu i postigao 14 golova za Arsenal, dok je dres reprezentacije Španije nosio 23 puta.