Arsene Wenger
0

"Fabregas je neka druga dimenzija"

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AP)
Arsene Wenger (Foto: AP)
Menadžer Arsenala Arsene Wenger nije skrivao oduševljenje izvedbom kapitena svoga kluba Cesca Fabregasa na startu takmičenja u Ligi prvaka.

Španski nogometaš je briljirao u pobjedi “topnika” sa 6-0 protiv Brage u 1. kolu skupine H. Sam je zabio dva pogotka, a sudjelovao je u akcijama za još tri zgoditka u sjajnoj večeri londonskoga kluba na Emiratesu.

"On je neka druga dimenzija. Ljudi zaboravljaju da su mu samo 23 godine, to je dob kada drugi igrači tek počinju s pravim igrama. Njegov utjecaj na tim je fantastičan, važno je da nas vodi do pobjeda. Mislim da mladi igrači imaju sjajnu priliku za napredak uz njega. Ako imate 18 godina poput Jacka Wilsherea i vidite Fabregasa kojem su 23, možete mnogo naučiti", pun je pohvala francuski stručnjak.

Fabregas je cijelo ljeto bio tema sapunice vezane uz njegov mogući povratak u Barcelonu iz čije je nogometne škole i stigao u London. Katalonac nije skrivao želju za povratkom kući, ali Wenger je odbio sve ponude španskog prvaka.

"Fabregas voli klub. Znam da su mnogi sumnjali u to, ali ja nikada nisam. Došao je ovdje kad mu je bilo 16 godina i uživa u našem stilu igre. A što ti još treba u životu osim da budeš sretan", zapitao se Wenger, izrazivši oduševljenje i činjenicom da je Fabregas u posljednjim minutama sinoćnjeg dvoboja dodao loptu Carlosu Veli iako je i sam mogao zabiti šesti pogodak.

"Drago mi je što je Cesc dodao loptu Veli umjesto da pokuša postići hat-trick jer to pokazuje njegov stav vođe i potvrđuje naš stil igre."