Marca
0

Fabregas do kraja sedmice u Barci, a Cazorla u Malagi

Totalsport
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas
U idućih bi nekoliko dana ili sati dva kluba trebali pojačati dvojica španskih nogometnih reprezentativaca: Cesc Fabregas Barcelonu, a Santi Cazorla Malagu.

Marca piše da bi Arsenalov 24-godišnji veznjak trebao do kraja sedmice preći u Barcelonu, matični klub koji je napustio kao 16-godišnjak.

Trener Josep Guardiola rekao je svojim saradnicima, piše Marca, da će se Fabregas uskoro priključiti ekipi, a Marca također tvrdi da je Barcelona poslala novu ponudu Arsenalu tešku 36 miliona eura.

Još jedno veliko, možda i najveće pojačanje, Malaga će dobiti u reprezentativnom veznjaku Villarreala Santiju Cazorli. Marca navodi da su pregovori pri završetku i da će bogati andaluzijski klub uloviti još jednog kapitalca.

Kad je u pitanju napadač Atletico Madrida Sergio Aguero, španski mediji navode da bi ugovor za Manchester City trebao potpisati u idućih 48 sati.

Trener premierligaške ekipe Roberto Mancini izjavio je da se još samo mora uvjeriti da je Agüero motiviran doći igrati za City kako mu se ne bi ponovio slučaj s Carlosom Tevezom.