Nogomet
5

Fabregas: Del Bosque je ključ našeg uspjeha

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Cesc Fabregas je izjavio kako je selektor Vicente del Bosque najzaslužniji za rezultate Španije.

Španci su slavili u prva dva meča na Euru protiv Češke (1:0) i Turske (3:0), a u utorak ih očekuje duel protiv Hrvatske (21 sat).

"Selektor prenosi na nas sigurnost i smirenost. Uvijek izlazimo na teren znajući šta treba raditi. Daje nam slobodu i tada smo sposobni igrati našu igru. Del Bosque je ključ našeg uspjeha", smatra Fabregas.

Iako u sastavu Španije nema Xavija, Davida Ville i Fernanda Torresa iz sastava koji je osvojio titulu 2012. godine, Fabregas smatra kako mladi igrači koji su popunili njihova mjesta igraju važnu ulogu.

"Nekih od lidera nema sa nama, ali mladi igraći doprinose mnogo ekipi. Složni smo i zbog toga igramo sa mnogo samopouzdanja", rekao je Fabregas koji se potom osvrnuo na Casillasov status u ekipi.

"Ikera svi volimo, ne samo zbog toga što je napravio u karijeri, već i zbog toga kakva je osoba. Veoma je važno svima nama kada kapiten, legenda španskog fudbala, prihvati da sjedi na klupi. On daje pravi primjer De Gei, pomaže mu mnogo na treninzima i svi smo oduševeljeni time". rekao je Fabregas.