Nogomet
0

Fabio Cannavaro postaje selektor Italije?

Totalsport
Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro
Bivši talijanski nogometni reprezentativac Fabio Cannavaro (39) novo je ime koje se pojavilo na popisu kandidata za nasljednika aktuelnog selektora Italije Cesarea Prandellija.

Iako još nije službeno završio svoj posao s Azzurrima, Prandelli će selektorsku klupu napustiti po isteku svog ugovora naljeto 2014. godine, odnosno po završetku Svjetskog prvenstva u Brazilu. Razlog je želja za povratkom u klupski nogomet.

Mnoga se imena spominju kao potencijalni nasljednici, a posljednje u nizu je ono donedavnog stopera reprezentacije Cannavara. Talijanski nogometni savez, tvrdi Sport Mediaset, ozbiljno razmišlja o opciji imenovanja Cannavara novim selektorom, pogotovo sada kada je dobio licencu za nogometnog trenera.

Bivši kapiten Italije je predvodio reprezentaciju do naslova svjetskog prvaka 2006. godine u Njemačkoj, no kao trener za sada nema ni minute iskustva.

Ostala imena koja se spominju su: Massimiliano Allegri, Roberto Mancini, Luciano Spalletti, Antonio Conte, Fabio Capello i Alberto Zaccheroni.