Nakon udaranja skupljača lopti
2

FA pokrenuo disciplinski postupak protiv Hazarda

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Kao što se i očekivalo, Engleski nogometni savez (FA) u petak je pokrenuo disciplinski postupak protiv veznjaka Chelseaja Edena Hazarda (22) zbog udaranja skupljača lopti u utakmici protiv Swanseaja (0-0)…

Charlie Morgan (17) je tokom prekida u 80. minuti zadržao loptu kako bi pomogao velškoj ekipi koja je u uzvratu polufinala Liga kupa branila prednost 2:0 sa Stamford Bridgea. Hazard se pokušao dokopati lopte na koju je tinejdžer legao, a pritom je mladog skupljača pogodio nogom u rebra. Dobio je direktni crveni karton, a premda se naknadno izvinio, neće izbjeći disciplinski postupak.

''Hazard je osumnjičen za nasilno ponašanje za koje standardna kazna, koja se izriče igraču koji dobije crveni karton, nije dovoljna'', stoji u priopćenju FA-a.

Belgijski reprezentativac do utorka poslijepodne može odgovoriti na optužnicu.

I dok je protiv Hazarda pokrenuo disciplinski postupak, FA je upozorio i da ponašanje skupljača lopti nije bilo primjereno.

''FA će podsjetiti sve klubove da su dužni osigurati da se svi skupljači lopti i ostalo osoblje uz teren ponaša primjereno'', navedeno je u priopćenju.