Nogomet
0

FA Cup: Exeter neporažen protiv Liverpoola, odluka pada na Anfieldu

Piše: O. T.
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Liverpool nije uspio slaviti u 3. kolu FA Cupa u gostima protiv četvrtoligaša Exetera. Redsi su odigrali neriješeno 2:2 i oni su bili ekipa koja mora ganjati rezultat.

Jurgen Klopp je u ovom meču odmarao neke igrače, ali na mnoge nije mogao računati i da je htio, jer su veliki problemi sa povredama na Anfieldu.

Statistika prije meča govorila je da bi Redsi trebali slaviti pošto su u svih dosadašnjih 11 susreta u FA Cupu sa četvrtoligašima uspijevali proći dalje, a na posljednjih sedam gostovanja protiv četvrtoligaša u ovom takmičenju upisali su pobjede.

Međutim, Exeter je otežao posao. Umjesto da Klopp lagano preskoči četvrtoligaša, remijem je dodao još jednu utakmicu na svoj raspored pošto je u FA Cupu pravilo da se, u slučaju remija u prvom meču, umjesto produžetaka ili penala igra još jedan meč.

Nicholas je izazvao oduševljenje domaćih navijača u devetoj minuti, ali ono je trajalo samo tri minute pošto je toliko trebalo Liverpoolu da preko Sinclaira izjednači.

Novo vodstvo Exeteru pred kraj prvog poluvremena donosi Holmes, a život Liverpoola u FA Cupu produžio je Smith u 73. minuti kada je pogodio za konačnih 2:2.