Stradao Tottenham
38

FA Cup: Chelsea "petardom" u finale

Totalsport
Mata slavi gol iako lopta nije prešla gol-liniju (Foto: AFP)
Mata slavi gol iako lopta nije prešla gol-liniju (Foto: AFP)
Nogometaši Chelseaja su se lakše od očekivanog plasirali u finale engleskog FA Cupa. "Bluesi" su s 5-1 isprašili gradskog rivala Tottenham.

Možda bi sve ispalo drugačije da su u prvom dijelu prvog poluvremena "spursi" iskoristili svoje šanse i da Chelseaju nije priznat drugi pogodak koji uopće nije ni postojao. Sredinom prvog dijela je najprije kapiten John Terry izbio loptu sa svoje gol-linije, a onda je togoanski napadač Emmanuel Adebayor zatresao stativu. Nakon što sve to nogometeaši menadžera Harryja Redknappa nisu iskoristili uslijedila je kazna u 43. minuti prvog dijela.

Dider Drogba je sjajno primio loptu malo unutar Tottenhamovog šesnaesterca, okrenuo je svog čuvara i topovskim udarcem lijevom nogom pogodio desni gornji ugao gola Carla Cudicinija. S minimalnih 1-0 otišlo se na predah nakon kojeg je uslijedila prava golijada.

Najprije je Juan Mata postigao fantomski pogodak. Odbijenu je loptu Španac s lijeve strane uputio prema golu Tottenhama, a istu su na gol-liniji zaustavili golman Cudicini u saradnji sa svojim saigračem. Međutim, Mata je krenuo proslavljati pogodak, a glavni sudija utakmice Mike Dean pokazao je prema centru. Uslijedile su pritužbe cijele ekipe Tottenhama, ali bezuspješno.

Šest minuta nakon toga Gareth Bale vratio je "spurse" u igru nakon sjajne kontre, ali je sve u vodu palo 20-ak minuta kasnije kada je Ramires trasirao put Chelseaja u finale pogotkom za 3-1. Do kraja susreta još su Frank Lampard, sjajnim slobodnim udarcem, i Florent Malouda zabili za konačnih 5-1.

Chelsea će u finalu FA Cupa igrati protiv Liverpoola koji je dan ranije s 2-1 bio bolji od Evertona. FA Cup, polufinale:

Chelsea - Tottenham 5-1 (Drogba 43, Mata 50, Ramires 77, Lampard 81, Malouda 90+3 / Bale 56)