Nogomet
0

FA Cup: Bešić i Everton sigurni, bez većih iznenađenja ni u ostalim mečevima

Piše: O. T.
Foto: Everton Twitter profil
Foto: Everton Twitter profil
Arsenal, Everton i Manchester City upisali su sigurne pobjede u 3. rundi FA Cupa, velikih iznenađenja nije bilo ni u ostalim mečevima.

Everton je na svom Goodisonu rezultatom 2:0 slavio protiv četvrtoligaša Dagenhama & Redbridgea. Golove za Karamele postigli su Arouna Kone u 32. i Mirallas iz penala u 85. minuti. Cijeli meč za tim Roberta Martineza odigrao je bh. reprezentativac Muhamed Bešić.

Arsenal je na Emiratesu rezultatom 3:1 ispratio Sunderland. Gosti su došli do vodstva u 17. minuti preko Lensa, ali samo osam minuta kasnije na asistenciju Walcotta pogađa Cambell. Prednost Arsenalu donosi Ramsey u 72. minuti, a pobjedu potvrđuje Guroud tri minute kasnije. Kod oba pogotka asistent je bio Bellerin.

Bez problema je prošao i Mancehster City koji je u gostima bio bolji od Norwicha. Aguero je pogodio u 16. minuti na asistenciju Sterlinga, a na 2:0 povisio je Iheanacho u 31. minuti. Konačnih 3:0 postavio je rezervista De Bruyne u 78. minuti.

Većih iznenađenja nije bilo u preostalim mečevima. Istina, bilo je klubova od kojih se očekivao bolji rezultat. Tu spada West Bromwich Albion koji na domaćem terenu nije mogao srušiti Bristol City, tim iz Championshipa. Bilo je 2:2.

Među blaža iznenađenja spadaju i gostujuće pobjede Crystal Palacea nad Southamptonom (2:1) i Burnleya nad Middlesbroughom (2:1), te gostujući remi Aston Ville kod Wycombea (1:1).