Nogomet
1

FA Cup: Arsenal protiv Liverpoola, City protiv Chelseaja

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U nedjelju su izvučeni parovi 5. kola najstarijeg klupskog takmičenja, FA Cupa, u kojem nas očekuju prave nogometne poslastice.

Žrijeb je htio da u ovoj fazi takmičenja ostanemo bez Arsenala ili Liverpoola, odnosno Manchester Cityja ili Chelseaja. To su najzanimljiviji parovi petog kola, a domaćini će, u februaru, biti prvospomenute ekipe.

Od ostalih parova spomenimo da će Southampton gostovati kod Sunderlanda, te da će Hull City gostovati kod niželigaša Brightona.

Treba svakako spomenuti da je u cijelom scenariju najgore prošao Arsenal, pred kojim su dva "luđačka" mjeseca utakmica. Naime, u februaru i martu Arsenal očekuju dvoboji protiv: Liverpoola (Premierliga), Manchester Uniteda (Premierliga), pa ponovo Liverpoola (FA Cup), a potom slijedi prva utakmica osmine finala Lige prvaka u kojem dočekuje Bayern.

To su četiri susreta zaredom, a igraju se u razmaku od 8. do 19. februara. Prvi dio marta je nešto laganiji za "topnike", a potom slijede četiri vjerovatno ključna susreta za završnicu sezone: Bayern (LP), Tottenham (gosti), Chelsea (gosti) i Manchester City (doma).

Parovi 5. kola FA Cupa:

Sunderland – Southampton Everton – Swansea

Manchester City – Chelsea Arsenal – Liverpool Sheffiled United/Fulham – Nottingham Forest/Preston Brighton – Hull City Cardiff - Wigan