Nogomet
1

FA će ispitati bivšeg trenera Chelseaja zbog otpužbi za seksualno zlostavljanje dječaka

Klix.ba
U sklopu istrage o seksualnom zlostavljanju djece Fudbalska asocijacija Engleske (FA) će ispitat bivšeg trenera Chelseaja Daria Gradija. Sedamdesetpetogodišnji direktor Crewe Alexandra negira bilo kakve optužbe.

Odluka o ispitivanju dolazi nekoliko dana nakon što je The Independent objavio izjavu jednog od bivših igrača omladinskog pogona Chelseaja, u kojoj tvrdi da je Gradi posjetio njegovu porodicu s namjerom da "izgladi stvari". Gradi je tokom posjete negirao navode da je bivši šef izviđača Eddie Heath zlostavljao dječake, a na kraju je ipak priznao da je Heath "bio malo bliži s dječacima".

"Žao mi je ukoliko je prekoračio granicu", kazao je Gardi.

Heath je optužen da je nekoliko puta neprimjereno dirao mladog igrača prije nego što ga je seksualno napao. Nakon što je i bivši igrač Chelseaja Gary Johnson priznao da ga je Heath seksualno zlostavljao, Gradijev iskaz bi mogao biti ključan o tome šta je Heath radio u klubu. Johnson je naveo i da mu je klub platio 50.000 funti, uz ugovor o povjerljivosti.

"Bilo bi neprimjereno i nepošteno prema svim stranama da dajem bilo kakav komentar za medije. Učinit ću sve što je u mojoj moći da pomognem istražnim organima", kazao je Gradi za The Independent.