Nogomet
24

Evropska liga: Porazi Dinama i Partizana, Lamela postigao nevjerovatan pogodak

Piše: A. D.
Monchengladbach - Apollon (Foto: EPA)
Utakmicama u grupama A, B, C, D, E i F večeras je kompletirano treće kolo Evropske lige.

Celtic je tek u nastavku slomio otpor Astre i ostvario važnu pobjedu kojom se od poraženog Dinama odlijepio na plus četiri. Bilo je 2:1, a strijelci su bili Šćepović nakon prekida Stokesa i Johansen. Gol za goste postigao je Enache. Dinamo je u Salburgu poražen od domaćeg Red Bulla. Konačan rezultat glasio je 4:2. Za Salzburg su pogađali tri puta Alan i Ramalho, dok su poraz Modrih ublažili Ademi i Henriquez.

Tabela

  1. Salzburg 7
  2. Celtic 7
  3. Dinamo 3
  4. Astra 0

Torino je opravdao ulogu favorita i kao domaćin trijumfovao nad HJK Helsinkijem rezultatom 2:0. Strijelci za italijanski klub bili su Molinaro i Amauri. U drugom susretu ove grupe Club Brugge i Kopenhagen su remizirali, a konačan rezultat glasio je 1:1. Amartey je minut prije kraja goste doveo u vodstvo, a u drugom minutu sudijske nadoknade izjednačio je Vazquez.

Tabela

  1. Torino 7
  1. Club Brugge 5
  2. Kopenhagen 4
  3. HJK Helsinki 0

Veliki trijumf ostvario je Qarabag na gostovanju kod Dnipra. Bilo je 0:1, a jedini strijelac bio je Muarem. Ibrahim Šehić odlično je obavio svoj posao na golu gostiju i njemu pripadaju velike zasluge za veliki trijumf Qarabaga. U drugom susretu ove grupe Inter i St. Etiene su remizirali, a pogodaka ni na ovom meču također nije bilo.

Tabela

  1. Inter 7
  2. Qarabag 4
  3. St. Etienne 3
  4. Dnipro 1

Treći trijumf u grupi E ostvario je Dinamo iz Moskve na gostovanju kod Estroila i tako zakoračio u narednu rundu takmičenja u Evropskoj ligi. Bilo je 1:2, a strijelci Kokorin i Zhirkov. Jedini gol za domaćina postigao je Tavares. Domaći su nadomak pogotku bili petnaest minuta pred kraj, ali Kleber nije iskoristio najstrožiju kaznu. PSV je u domaćem ogledu sa Panathinaikosom u finišu prokockao vodstvo koje je krajem prvog dijela donio Depay. Bod gostima donio je Ajagun.

Tabela

  1. Dinamo Moskva 9
  2. PSV 4
  3. Estoril 3
  4. Panathinaikos 1

Sjajnu partiju pred domaćim navijačima prikazali su fudbaleri Borussije M’gladbach koji su sa 5:0 bili bolji od Apollona. Strijelci za njemački klub bili su dva puta Traore, Branimir Hrgota, Herrman i Hazard. Villareal također nije imao problema sa Zurichom. Žuta podmornica ostvarila je pobjedu rezultatom 4:1. Cani, Vietto, Bruno i Dos Santos bili su strijelci za domaćina, a Schonbachler za goste. Posebno se izdvaja prelijep pogodak Brune postignut iz slobodnog udarca.

Tabela

  1. Villarreal 7
  2. Borussia M’gladbach 5
  3. Apollon 3
  4. Zurich 1

Uvjerljiv sa 5:1 bio je Tottenham koji je na domaćem terenu porazio grčki Asteras. Trio pogotka postigao je Kane, a dva Lamela. Čast gostiju spasio je Barrales. Pogledajte nevjerovatan pogodak Lamele u 29. minuti utakmice.

Bilićev Bešiktaš protutnjao je kroz Beograd porazivši Partizan sa uvjerljivih 4:0. Kavlak, Ba, Ozyakup i Tore pogađali su za gostujući tim.

Tabela

  1. Tottenham 5
  2. Besiktas 5
  3. Asteras 4
  4. Partizan 1