Nogomet
32

Evropska liga: Odlična partija Bešića u remiju Evertona, trijumf Vahinog Trabzonspora

Piše: A. D.
Rijeka - Feyenoord (Foto: EPA)
Utakmicama u grupama G, H, I, J, K i L večeras je nastavljena Evropska liga.

U okviru Grupe J danski predstavnik u Evropskoj ligi. Aalborg pomalo iznenađujuće porazio je na domaćem terenu Dinamo iz Kieva rezultatom 3:0. Enevoldsen i dva puta Thomsen bili su strijelci u trijumfu Danaca. Uz dva pogotka Rusescua Steaua je u Bukureštu rezultatom 2:1 pobijedila portugalski Rio Ave. Počasni gol za goste bio je djelo Del Vallea.

Tabela

  1. Steaua 6 bodova
  2. Dinamo Kiev 6
  3. Aalborg 3
  4. Rio Ave 0

Treći uzastupni trijumf ostvario je tim Fiorentine u okviru Grupe F na gostovanju kod PAOK-a u Solunu. Minimalnu pobjedu gostima je donio Vargas u finišu prvog poluvremena. Dinamo Minsk i francuski Guinganp podijelili su bodove, a pogodaka na ovom susretu nije bilo.

Tabela

  1. Fiorentina 9 bodova
  1. Guinganp 4
  2. PAOK 3
  3. Dinamo Minsk 1

Odličnu partiju pružio je Muhamed Bešić u dresu Evertona na gostovanju u Lilleu. Publika tokom 90 minuta nije vidjela pogotke, iako su i jedni i drugi imali svoje prilike. Evertonu je večerašnji bod bio dovoljan da ostane lider na tabeli Grupe H pošto je prethodno Wolfsburg kao gost porazio Krasnodar sa 4:2.

Tabela

  1. Everton 5 bodova
  2. Wolfsburg 4
  3. Lille 3
  4. Krasnodar 2

Sjajni Andrej Kramarić kreirao je trijumf Rijeke nad Feyenoordom rezultatom 3:1 u okviru Grupe G. Toornstora je bio jedini strijelac za goste iz Holandije. Ermin Zec nije prijavljen za nastup u Evropskoj ligi, dok je Damir Zlomislić večerašnju utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače. Zoran Kvržić ušao je u 84. minutu susreta. Bod za prvo mjesto u grupi na gostovanju kod Standarda osvojio je tim Seville. Ni na ovom susretu pogodaka nije bilo.

Tabela

  1. Sevilla 5 bodova
  2. Standard 4
  3. Rijeka 4
  4. Feyenoord 3

Trabzonspor koji sa klupe predvodi Vahid Halilhodžić rezultatom 2:0 pred svojim navijačima porazio je belgijski Lokeren. Vodeći pogodak postigao je Yatabare u desetom minutu drugog poluvremena, da bi posao zaključio Constant u finišu utakmice. Drugi meč u ovoj grupi igran je sinoć, a Legia je u Kharkivu minimalnim rezultatom porazila Metalist.

Tabela

  1. Legia 9 bodova
  2. Trabzonspor 6
  3. Lokeren 3
  4. Metalist 0

Iznenađenje je priredio Young Boys koji je u Bernu sa 2:0 bio bolji od Napolija. Hoarau je na startu drugog poluvremena domaće doveo u vodstvo, a trijumf je u samom finišu potvrdio Bertone. Drugi meč iz ove grupe između Slovan Bratislave i Sparte Prag završen je pobjedom gostujuće ekipe pobjedom 0:3.

Tabela

  1. Young Boys 6 bodova
  2. Napoli 6
  3. Sparta Prag 6
  4. Slovan Bratislava 0