Nogomet
2

Evropska liga: Bizarne greške pokopale Dinamo u Bugarskoj

Totalsport
Ludogorec - Dinamo Zagreb (Foto: AFP)
Ludogorec - Dinamo Zagreb (Foto: AFP)
Nogometaši zagrebačkog Dinama doživjeli su novo potonuće u svojoj evropskoj avanturi. U 2. kolu grupe B Evropske lige bugarski Ludogorec ih je u Sofiji svladao s 3-0.

Hrvatski su prvaci dva pogotka primili nakon bizarnih grešaka, a i kod prvog je njihova odbrana vrlo loše reagirala. U 12. je minuti Fabio Espinho izveo slobodan udarac, Marcelinho je glavom prebacio loptu na drugu stativu gdje usamljenom Juninhu nije bilo teško svladati Olivera Zeleniku.

Upravo je mladi Dinamov golman krivac za drugi gol Bugara. U 34. je minuti jednostavno gurnuo loptu Virgili Misidjanu koji je iskoristio poklon i pogodio s vrha šesnaesterca. Još se veći ''biser'' Dinamu dogodio u 61. minuti. El Arbi Hilal Soudani je u vlastitom kaznenom prostoru napucao Jozu Šimunovića, a lopta se odbila do Svetoslava Djakova koji je lakoćom pogodio za 3-0.

Dinamu je to drugi poraz u dva kola, a za tri tjedna u Maksimiru dočekuje holandski PSV koji je ovaj četvrtak slavio na gostovanju kod Čornomoreca s 2-0. Strijelci su bili Memphis Depay i Florian Jozefzoon.

U grupi A Swansea je došao do druge pobjede. Pred svojim je navijačima pobijedio švicarski St. Gallen s 1-0, a jedini je pogodak zabio Wayne Routledge. U 14. su minuti gosti imali priliku doći u vodstvo iz jedanaesterca, ali Goran Karanović je očajno pucao s bijele tačke.

Brazilac Alan s dva je pogotka donio pobjedu Red Bull Salzburgu na gostovanju kod danskog Esbjerga (2-1) u grupi C, dok su Elfsborg i Standard Liege u Švedskoj odigrali 1-1.

Evropska liga, 2. kolo:

Grupa A

Kuban Krasnodar - Valencia 0-2 (Alcacer 73, Feghouli 81)

Swansea - St. Gallen 1-0 (Routledge 52)

Redoslijed: 1. Swansea 6, 2. St. Gallen 3, 3. Valencia 3, 4. Kuban 0

Grupa B

Ludogorec - Dinamo 3-0 (Juninho 12, Misidjan 34, Djakov 61)

Čornomorec - PSV 0-2 (Depay 13, Jozefzoon 88)

Redoslijed: 1. Ludogorec 6, 2. PSV 3, 3. Čornomorec 3, 4. Dinamo 0

Grupa C

Elfsborg - Standard 1-1 (Claesson 23 / Mujangi Bia 62)

Esbjerg - RB Salzburg 1-2 (Diouf 89 / Alan 6, 37)

Redoslijed: 1. RB Salzburg 6, 2. Esbjerg 3, 3. Standard 1, 4. Elfsborg 1