Nogomet
0

Evra se izvinio u ime svih nogometaša

Totalsport
Patrice Evra (Foto: AP)
Patrice Evra (Foto: AP)
Vjerojatno će trebati mnogo vremena da se ispere ljaga koja je pala na francusku nogometnu reprezentaciju tokom aktuelnog Svjetskog prvenstva na jugu Afrike.

Francuzi, inače aktuelni svjetski viceprvaci, nisu samo razočarali u rezultatskom smislu, već daleko više u moralnom. U njihovoj svlačionici su se izmjenjivale svađe, odbili su trenirati, padale su teške, neprimjerene riječi.

Prije dva dana su se posramljeno vratili u domovinu, a Patrice Evra, njihov kapiten (ali samo u prve dvije utakmie na Mundijalu) je gostovao na televizijskoj stanici TF1, te je rekao:

"Želim u ime svih nogometaša i reprezentativaca reći da nam je stvarno, stvarno izuzetno žao zbog svega", rekao je Evra i nastavio:

"Svi smo povrijeđeni onim što se dogodilo. Naravno, naši navijači prvenstveno, ali i mi igrači. No, moramo okrenuti stranicu, nemamo što drugo, i krenuti prema naprijed. Teško je, ali to je jedino što moramo napraviti."

Spomenuo je Evra da su igrači bojkotirali trening stavši tako na stranu Nicolasa Anelke koji je u večeri prije isključen i potjeran iz reprezentacije, što je komentirao riječima:

"Ponekad zbog ljubavi, odnosno u ovom slučaju povezanosti prema Anelki, reagirate brzopleto i neispravno."