Prvi put nakon rasističkog slučaja
0

Evra: Sa Suarezom sam se rukovao iz poštovanja prema žrtvama

Totalsport
Patrice Evra i Luis Suarez (Foto: AFP)
Patrice Evra i Luis Suarez (Foto: AFP)
Lijevi bek Manchester Uniteda Patrice Evra i napadač Liverpoola Luis Suarez rukovali su se uoči početka nedjeljnog meča 5. kola engleskog nogometnog prvenstva na Anfieldu.

Riječ je o akterima prošlosezonskog rasističkog slučaja zbog kojeg je Suarez odradio osam utakmica suspenzije. Kada su se dva kluba susrela prvi put nakon toga, u februaru ove godine, Suarez je odbio stisnuti ruku tamnoputog Francuza iz Manchester Uniteda.

S obzirom na činjenicu da je derbi bio prva Liverpoolova domaća utakmica nakon revizije istražnog procesa o tragediji na Hillsboroughu, u kojoj je prije 23 godine živote izgubilo 96 Liverpoolovih navijača, te kojom se došlo do čitavog niza novih spoznaja o organizacijskim propustima koji su doveli do tragedije, igrači oba tima odali su počast žrtvama.

"Mislim da je najvažnija riječ u cijeloj stvari bila poštovanje jer je ovo bila utakmica između dva velika kluba koja su oba imala svoje tragedije. Priča dva kluba veća je od naše. Da mu nisam stisnuo ruku, to bi značilo da ne poštujem priče oba kluba. Na kraju je i on stisnuo moju ruku i bilo je važnije odati poštovanje porodicama koje su izgubile svoje najmilije", rekao je Evra.